NL / EN

Herkomst

Braziliƫ

 
 

Producten
Appelen, druiven, gembermeloenen, papaya en sinaasappelen

Leveranciers
Agrícola Famosa, Argofruta en Sucocitrico Cutrale

Inwoners
2011: 196,7 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 2.477 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: 2,7 (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 12.594 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 5,5 (EU: 1,5)

 

Brazilië, het op vier na grootste land ter wereld en de grootste economie van Zuid-Amerika, is een land van klimatologische extremen. Ieder product heeft zijn eigen regio, waar de groeiomstandigheden het beste aansluiten. Met de productie van appelen in het zuiden tot meloenen in het noordoosten van het land, heeft Brazilië niet alleen een groot, maar ook een gevarieerd assortiment van groente en fruit.

In het land speelt de agrarische sector een belangrijke rol. Zo draagt deze sector voor een kwart bij aan het bruto nationaal product en is het verantwoordelijk voor 30% van de werkgelegenheid. Daarnaast is het land voor veel agro-commodities (één van) de grootste producten ter wereld en behoort Rotterdam tot de top 3 bestemmingen van Braziliaans groente en fruit.

Total Produce B.V. importeert voornamelijk citrusvruchten en meloenen uit Brazilië maar ook producten zoals druiven en gember behoren tot het vaste assortiment.

Als pionier doet Total Produce B.V. al decennialang zaken met een aantal toonaangevende producenten, waarmee zij samen de markt heeft ontwikkeld. Hierdoor is zij - ondanks de sterker wordende interne markt - in staat de gewenste producten en volumes vanuit Brazilië te importeren.