NL / EN

Herkomst

Chili

 
 

Producten
Appelen, citroenen, druiven, granaatappelen, grapefruit, mandarijnen, peren en steenfruit 

Leveranciers
Exportadora Los Lirios, Exportadora Magna Trading, Exportadora Rucaray en Unifrutti Traders

Inwoners
2011: 17,3 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 249 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: 6,0 (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 14.395 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 11,8 (EU: 1,5)

 

 

Chili is een land met een opmerkelijk langgerekte vorm. Het beslaat een zeer groot deel van de westkust van Zuid-Amerika en meet van noord naar zuid bijna 4.300 kilometer. Hierdoor heeft Chili veel verschillende klimaatzones, waardoor de oogst met het seizoen mee van het noorden naar het zuiden verschuift. De klimaatomstandigheden zijn perfect voor de smaak, kleur en kwaliteit van het fruit. De landbouw is dan ook een zeer succesvolle sector en Chili behoort tot de top 3 exporteurs van fruit wereldwijd.

Binnen Zuid-Amerika is Chili verantwoordelijk voor 60% van alle export van fruit. Door de natuurlijke barrière van de Andes is Chili bovendien één van de weinige landen ter wereld zonder ‘geïmporteerde’ plagen die de oogst kunnen bedreigen.

Van oorsprong is de export van koper van groot belang voor het land en dat is nog steeds het geval. De koperindustrie is echter ook een bedreiging voor fruitproducenten. De wisselkoers en de kosten van arbeid staan daar namelijk direct mee in verbinding. Desalniettemin heeft Chili als doelstelling gesteld dat het land in 2015 tot de top 10 van ’s werelds grootste exporteurs van voedsel behoort.

Total Produce B.V. is één van de grootste importeurs van Chileens fruit en heeft uitstekende relaties met toonaangevende, innovatieve producenten. Door langdurige samenwerkingsverbanden met vaste partners kan de kwaliteit en levering van diverse soorten fruit gegarandeerd worden.