NL / EN

Herkomst

Costa Rica

 
 

Producten
Ananas en meloenen

Leverancier
Fyffes

Inwoners

2011: 4,7 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 41 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: 4,2 (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 8.647 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 1,1 (EU: 1,5)

 

 

Het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica, dat letterlijk ‘rijke of heerlijke kust’ betekent, doet zijn naam eer aan. Het is namelijk één van de meest welvarende landen van de regio. In Costa Rica is 10% van het landoppervlak bestemd voor agricultuur en is 14% van de beroepsbevolking werkzaam in deze sector. Niet minder dan 25% van het land is beschermd natuurgebied.

Total Produce B.V. importeert ananas en meloenen uit Costa Rica. De productiegebieden voor Total Produce B.V. zijn geconcentreerd in het oosten en noordoosten voor wat betreft de ananassen. De meloenen worden met name geproduceerd aan de westkust. De Atlantische kust biedt het beste klimaat en infrastructuur voor de productie van de ananas.

Binnen het land wordt grote waarde gehecht aan een goede balans tussen economie en natuur. Zo heeft Costa Rica duurzaamheid hoog op de agenda staan, wat onder meer tot uiting komt in het streven van de regering om in 2021 het eerste klimaatneutrale land ter wereld te zijn.

Total Produce B.V. heeft sterke relaties met verschillende producenten. Zodoende kan jaarrond levering van ananas en de levering van meloenen tijdens het Europese contraseizoen worden gegarandeerd.