NL / EN

Herkomst

Honduras

 
 

Producten
Meloenen

Leveranciers
Agropecuaria Montelibano

Inwoners
2011: 7,8 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 17 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: 3,6 (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 2.247 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 14,5 (EU: 1,5)

 

Honduras is een relatief arm land in de regio Centraal-Amerika met grote verschillen in welvaart. Naast het industriële noorden is het agrarische zuiden in ontwikkeling. Koffie, bananen, vlees, suiker, hout en tabak zijn belangrijke exportproducten voor het land. De voornaamste handelspartners van het land zijn Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Total Produce B.V. importeert uitsluitend meloenen uit Honduras via een zeer gerenommeerde partner, waarmee zij een sterke relatie heeft opgebouwd. 

De export van de Cantaloupe meloen is voornamelijk gericht op de Verenigde Staten maar het product vindt ook zijn weg naar Europa en het Midden-Oosten. De Galia meloen daarentegen is voornamelijk bestemd voor Groot Brittannië en Europa. Door de klimatologische omstandigheden in Honduras sluit het vrijwel naadloos aan op het Zuid-Amerikaanse meloenenseizoen. Hierdoor kan Total Produce B.V. voor een langere periode de aanvoer van overzeese meloenen van hoge kwaliteit voor de Europese afnemer garanderen.