NL / EN

Herkomst

Jamaica

 
 

Producten
Tangelo (UGLI)

Leveranciers
Trout Hall

Inwoners
2011: 2,7 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 14 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: - (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 5.330 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 6,5 (EU: 1,5)

 

Op het Caribische eiland Jamaica biedt de landbouw werk aan ongeveer een kwart van de beroepsbevolking. Naast koffie, gember, cacao, tabak en kleding is bauxiet een belangrijk exportproduct van het land. Sinds de kolonisatie is een groot deel van het land gecultiveerd en zijn producten geïntroduceerd zoals de banaan en verschillende citrusvruchten.

De samenwerking van Total Produce B.V. richt zich op de bekende en steeds populairdere vrucht de Tangelo, een kruising tussen een mandarijn (Tangerine) en grapefruit (Pomelo). Deze vrucht wordt verhandeld onder het merk UGLI®, wegens zijn opmerkelijke uiterlijk met een doorgaans gevlekte, pokdalige, ongelijkmatige schil. De specifieke smaak is daarentegen heerlijk zoet.

De UGLI® is 80 jaar geleden in het wild ontdekt op het eiland en daarna verder ontwikkeld door Trout Hall. Voor de productie van deze smakelijke vrucht maakt de producent geen gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Als specialist van citrusfruit haalt Total Produce B.V. een unieke vrucht - de UGLI® - uit Jamaica. Total Produce B.V. is hierbij exclusief importeur voor geheel Europa.