NL / EN

Herkomst

Zuid-Afrika

 
 

Producten
Appelen, citroenen, druiven, granaatappelen, grapefruit, mandarijnen, peren, pomelo, sinaasappelen en steenfruit

Leveranciers
Capespan, EverseasonLaeveld Sitrus, Letaba, Stems, The Grape Company, Unifrutti SA, United Export - Zimbabwe, United Exports en United Plantations

Inwoners
2011: 50,6 mln. (EU: 503,5 mln.)

BNP in US$
2011: 408 mld. (EU: 17.584 mld.)

BNP, groei (jaarlijks in %)
2011: 3,1 (EU: 1,5)

BNP per hoofd (US$)
2011: 8.070 (EU: 34.923)

Agricultuur, bijdrage BNP (in %)
2011: 2,4 (EU: 1,5)

 

Na een turbulent politiek verleden is Zuid-Afrika een land dat de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doormaakt met een aanzienlijke groei in productie. Naast grondstoffen leveren agrarische producten een grote bijdrage aan de export. Het land is wereldwijd een belangrijke speler als het gaat om de aanvoer van fruit.

Met producten als sinaasappelen, grapefruit, citroenen, mandarijnen, appelen, peren, druiven, steenfruit en granaatappelen, is Zuid-Afrika voor Total Produce B.V. een belangrijk herkomstland. De productiegebieden van de verschillende producten liggen verspreid over het gehele land. 

Het openstellen van de markt in 1997 heeft grote veranderingen teweeg gebracht in de distributie van Zuid-Afrikaans fruit.

Na een aantal hectische jaren met vele spelers, hebben slechts een aantal grote partijen zich weten te positioneren. Hierbij heeft het streven naar onderscheidend vermogen een significante bijdrage geleverd aan de kwaliteit en reputatie van het Zuid-Afrikaanse product. Inmiddels is Zuid-Afrika uitgegroeid tot de belangrijkste exporteur van fruit binnen Europa.

Door een hoge mate van betrokkenheid en transparantie heeft Total Produce B.V. gedurende de jaren relaties met verschillende producenten verder weten te verdiepen en zo een sterke positie kunnen bemachtigen binnen de Europese markt.