NL / EN

Bedrijf

Profiel

Geschiedenis

Total Produce B.V. kent een lange historie, die teruggaat naar het jaar 1850 toen de heren Velleman en Tas hun verkoopactiviteiten van overzeese producten bundelden en het bedrijf Velleman & Tas oprichtten. Velleman & Tas is altijd één van de drijvende krachten geweest achter de Rotterdamse ontwikkelingen in de fruitimport. Zo stond Velleman & Tas aan de wieg van de Rotterdamse Fruithaven en was het tot aan de sluiting één van de drijvende krachten achter de Rotterdamse citrusveiling.

In 2000 werd Velleman & Tas overgenomen door de Ierse multinational Fyffes en veranderde de naam van de organisatie in Fyffes B.V. Enkele jaren later werd Fyffes opgesplitst en ging een aantal bedrijven verder als de Total Produce Group. Deze opsplitsing trof ook Fyffes B.V. en een deel van de onderneming opereert sindsdien onder de naam Total Produce B.V.

Voor het versterken van de positie in de Franse markt heeft Total Produce B.V. in 2012 een meerderheidsbelang genomen in het Franse Indigo Fruits S.A.S. – inmiddels omgedoopt tot Total Produce Indigo S.A.S..

Total Produce B.V. heeft zich voortdurend gericht op het opbouwen van relaties met producenten en exporteurs in de belangrijkste niet-Europese productiegebieden. Het resultaat van deze inspanningen is een groot internationaal netwerk van partners en een uitgebreid productenportfolio. Op dit moment is Total Produce B.V. één van de grootste spelers binnen Europa als het gaat om de import van overzees fruit.

Missie

Total Produce B.V. wil door het op innovatieve wijze afstemmen van vraag en aanbod in overzees fruit

  • leveranciers langdurig zekerheid bieden van een strategische samenwerking die leidt tot de afname van hun producten tegen een optimale prijs; en
  • retailers, service-providers en grossiers langdurig zekerheid bieden voor de levering van de gewenste volumes in de op hun behoefte afgestemde prijs, kwaliteit en verpakking.

Binnen de keten staan bij Total Produce B.V. de volgende waarden centraal: gedreven, bekwaam, vertrouwd en verantwoordelijk.

 

Visie

  • Wij richten ons als specialist in overzees fruit op het duurzaam verbinden van leverancier en afnemer.
  • Wij streven als importeur naar een leidende positie in zowel de belangrijkste overzeese productiegebieden in Zuid-Afrika, Amerika en Latijns Amerika als in onze grootste afzetmarkten, de Benelux, Duitsland, Scandinavië en Frankrijk.
  • Mensen en relaties met mensen vormen voor ons de belangrijkste waarde.
  • Wij streven naar openheid en eerlijkheid in de relaties met onze leveranciers, afnemers en werknemers.

 

Total Produce Group

Total Produce B.V. is gevestigd in Rotterdam en maakt onderdeel uit van de Total Produce Group.